سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداى سبحان طاعت را غنیمتى ساخته است براى زیرکان آنگاه که مردم ناتوان کوتاهى کنند در آن . [نهج البلاغه]
امروز: شنبه 103 اردیبهشت 1

مهمترین ضرورتهای استفاده از ITS در کشور ایران عبارتنداز:

حمل و نقل هوشمند در شهر الکترونیک* تراکم (افزایش تراکم حمل و نقل برون شهری کشور، یکی از مشکلات جدی در راهها و بزرگراههای کشور است)

* ایمنی (متأسفانه آمارتصادفات در ایران بسیار بالاست)

* انرژی (حمل و نقل بیش از یک سوم کل انرژی جهان را به مصرف میرساند. درایران نیز بیشترین تقاضای انرژی متعلق به بخش حمل و نقل میباشد)

* محیط زیست و آلودگی (ترافیک به عنوان یکی از آلایندهها سهم بزرگی در آلودگی محیط زیست دارد)

* بازار (بازارمحصولاتوخدمات ITS طی سالهای گذشته به سرعت رشد کرده است)

* مقتضیات فراملی بودن حمل و نقل (لازم است هر کشور نظام حمل و نقل خود را با دیگر کشورها سازگار و هماهنگ سازد)

ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در شنبه 87/4/29 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

Intelligent transportation systemحمل و نقل هوشمند یا ITS ) Intelligent transportation system) به معنی استفاده و بهکارگیری فناوریهای نوین (ازقبیل رایانه ارتباطات، سیستمهای کنترل و ...) به منظور ارتقای سطح ایمنی، کارآیی و ارزانی در حمل و نقل است که برای شیوههای مختلف حمل و نقل از قبیل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی قابل تعمیم است. افزایش تسهیلات حمل و نقل به دلیل نیاز به سرمایهگذاری کلان و زمان زیاد اجرا و پیادهسازی همواره با محدودیتهای گستردهای روبرو بوده است. بنابراین، به منظور غلبه بر این مشکلات و با توجه به این که حل محدودیتهای مذکور با روشهای سنتی غیرممکن است، از دهه 1980 میلادی، سیستمهای حمل و نقل هوشمند درتمامی کشورها مورد توجه قرار گرفت. ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در پنج شنبه 87/4/27 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

منابع ادله الکترونیکبرای اینکه وکلا و بازرسان، تفتیشی جامع از ادله الکترونیکی به عمل آورند ، لازم است بدانند که به دنبال چه چیزی هستند و کجا آنها را بیابند . آنها باید معین کنند که کدام سیستم های رایانه‌ای و کدام برنامه‌های نرم افزاری موجود در آنها ، دربردارنده داده‌های الکترونیکی هستند. همچنین لازم است تمامیت داده‌های الکترونیکی کشف شده نیز به اثبات برسد .
در ادامه به برخی منابع اداله الکترونیک اشاره شده است؛

ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در سه شنبه 87/4/25 و ساعت 12:0 صبح | نظرات دیگران()

جرایم اینترنتیبا توجه به گستردگی موضوع جرایم سایبر و بررسی جرم در شهر الکترونیک و هویت شهروند الکترونیک مجرم قصد دارم بخش جدیدی تحت عنوان جرایم سایبر به وبلاگ اضافه کنم تا بدین وسیله به صورت تخصصی تر به این موضوع بپردازیم .

نظرات شما یقیناً نقش بسزایی در به روز شدن این وبلاگ دارد


 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در یکشنبه 87/4/23 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

تاریخچه شهر الکترونیکدر مورد تاریخچه شکل گیری شهرهای الکترونیکی و اینترنتی باید به پروژه های توسعه فن آوری اطلاعات که نیازمند تأسیس شهرهای اینترنتی بود، اشاره کرد که اولین آن در سال 1992با پروژه it200سنگاپور شروع شد و در سال 1993با ایجاد زیرساخت ملی کره جنوبی و آمریکا به مرحله جدیدی رسید، پروژه مهمی که تسریع پیدایش شهرهای اینترنتی را به دنبال داشت، قانون پایه S&W بود که در سال 1995در ژاپن به تصویب رسید، از طرف دیگر در اینجا باید از پروژه سنگاپور واحد، جامعه اطلاعاتی انگلستان و پروژه سه میلیون نفر کاربر اینترنت تایوان در سال 1996به عنوان مراحل جدید توسعه در تاریخ ict نام برد. درحالی که پروژه فن آوری اطلاعات و آموزش در سنگاپور، چارچوب کلی دولت الکترونیک در آمریکا و زیرساخت ملی تایوان از شرایط مهم زمینه ساز شهرهای اینترنتی بوده اند، بنابراین زمان پیدایش شهرهای الکترونیکی و اینترنتی را از سال 1997به بعد دانست.
در حال حاضر آمریکا با بیش از 2000شهر اینترنتی و با برنامه ای مبنی بر ایجاد 2000شهر دیگر، حرکت گسترده ای را در این زمینه انجام داده است. البته کشورهای دیگری مثل کانادا، انگلستان، آلمان، کره جنوبی و چین از پیشروان توسعه شهرهای اینترنتی هستند.


 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در جمعه 87/4/21 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

مراحل کشف ادله الکترونیک بسته به اینکه دعوای مورد نظر رسیدگی جرایم سایبرحقوقی یا جزایی را در برگیرد، تفاوت می‌کند. تعیین اینکه آیا داده‌های الکترونیکی نقشی را در منازعه ایفا می‌کنند یا خیر؛ در این زمینه باید موارد ذیل بررسی شود.

الف ) بررسی اینکه آیا طرف مقابل ادله‌ای در قالب الکترونیک که می تواند در روند پی جویی یا رسیدگی مفید باشد ، در اختیار دارد ؟

ب ) بررسی اینکه آیا موکل شما داده‌های الکترونیکی ایفاکننده نقش در اختیار دارد ؟

احراز این موضوع که طرف مقابل از چه نرم افزار یا سخت افزاری استفاده کرده است ؟

تدوین یک طرح استراتژیک برای کشف داده‌های الکترونیک . در این طرح موارد ذیل باید مورد توجه قرار گیرند؛ ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در چهارشنبه 87/4/19 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

ادله الکترونیک و جرایم سایبریکی از مباحث مهم و حساس در نظام‌های حقوقی، ادله و نحوه استناد و پذیرش آن جهت اثبات یا رد دعاوی خصوصی و جزایی است، به نحوی که می‌توان گفت که بدون دلیل، هیچ دعوایی سرانجام ندارد؛ پس اسناد و مدارک ناشی از کارکردهای فناوری اطلاعات را نیز باید در همان فضا و به صورت الکترونیکی جست‌وجو کرد.

 اطلاعات بسیار مهمی راجع به افراد و مشاغل، به صورت الکترونیکی ایجاد، ذخیره، پردازش و مبادله می‌شوند که می‌توانند نقش موثری در فرایند دادخواهی یا تعقیب جزایی داشته باشند . اصولا نسخه‌های الکترونیکی می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را ارئه دهند که در نسخه های کاغذی وجود ندارد . ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در دوشنبه 87/4/17 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

 حریم شخصی چون  مارى هفت سر که هر سرش را قطع می‌کنید، دو سر به جایش مى‌روید.

حریم خصوصی در اینترنت"دستورالعمل اتحادیه اروپا درباره حفاظت اطلاعات" تقریباً حریم‌شخصی اطلاعاتى (informational privacy) را به حد یکى از حقوق اساسى بشر رسانده است، چرا که دولت هاى عضو را متعهد می‌کند که از "حقوق و آزادى‌هاى بنیادى اشخاص طبیعى و به خصوص حق آنها در حفظ حریم‌ شخصی (Privacy)  در رابطه با پردازش اطلاعات شخصى" محافظت کنند (ماده اول دستورالعمل). با این حال در این روزها "برادر بزرگ" به یمن موتور جستجوى اینترنتى شما، گوگل، سر دیگرى پیدا کرده است.

امروز هر کسى مى تواند اطلاعات مربوط به هر کس دیگرى را بر روى گوگل جستجو کند. هر چه این موتور جستجو قوى‌تر شود، هر چه به طور گسترده‌تر و عمیق‌ترى در شبکه کاوش کند، به وسیله‌اى مفیدتر و پرطرفدارتر بدل مى‌شود. ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در شنبه 87/4/15 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

همشهری آنلاین- هلن صدیق بنای:
سایبر کجاستفضای سایبر (Cyberspace) عبارتی است که در دنیای اینترنت، رسانه و ارتباطات بسیار شنیده می‌شود. به نظر می رسد بکارگیری این اصطلاح در این زمینه و برای ارجاع به امور فنی به آن رنگ و بویی صرفا فنی و مکانیکی داده باشد. ملاحظه دقیق‌تر این اصطلاح نشان می‌دهد که این واقعیت، وجوه و جنبه های متنوعی از جمله خصلت های روانشناختی قابل توجه  نیز دارد. در منابع موجود آمده است که:

واژه سایبر از لغت یونانی Kybernetes به معنی سکاندار یا راهنما مشتق شده است. نخستین بار این اصطلاح "سایبرنتیک" توسط ریاضیدانی به نام نوربرت وینر Norbert Wiener در کتابی با عنوان "سایبرنتیک و کنترل در ارتباط بین حیوان و ماشین" در سال 1948 بکار برده شده است. سایبرنتیک علم مطالعه و کنترل مکانیزم ها در سیستم‌های انسانی، ماشینی (و کامپیوتر ها) است.ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در پنج شنبه 87/4/13 و ساعت 2:0 عصر | نظرات دیگران()

سواد رایانه ای معضل شهر الکترونیک بزرگ ترین معضل شهر الکترونیکی محدود بودن سواد رایانه ای در کشور است و خیلی از اقشار جامعه امکان دسترسی به کامپیوتر و رایانه نداشته و حتی اگر شهر الکترونیکی راه اندازی شود، ممکن است بسیاری از مردم نتوانند از این شهر الکترونیکی استفاده نمایند. 

 بحث شهرهای الکترونیکی و اینترنتی از سال 1380 با پروژه شهر الکترونیکی کیش درکشور آغاز شد. اما به طور کلی آن چه از سال 1380 تا به حال یعنی در مدت هشت سال تحقق پیدا کرده، برگزاری چندین نمایشگاه در حوزه شهر الکترونیکی و شهرداری الکترونیکی است که یک نوع فضای فرهنگی را در کشور ایجاد نموده است.

ادامه مطلب...

 نوشته شده توسط حامد عزیزخانی در چهارشنبه 87/4/12 و ساعت 3:0 عصر | نظرات دیگران()
<   <<   6   7      >
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
چه سعادتی ، همایش پارسی بلاگی ها
اولین پست وبلاگ کاخ سفید
عید ولایت مبارک
دومین کنفرانس شهر الکترونیک ایران
امنیت اطلاعات در شهر الکترونیکی
شهر الکترونیکی به بنگاه دانایی نیاز دارد
اولین جشنواره وبلاگ نویسی روانشناسی
بررسی کارکردهای آموزشی و پژوهشی وبلاگها
چگونه در سایت یا وبلاگ خود امکان خرید اینترنتی ایجاد کنیم
1200 میلیارد تومان صرفه جویی سالا نه با پرداخت الکترونیکی قبض ها
چهارمین همایش روابط عمومی الکترونیک برگزار می شود
اطلاعیه مهم شهر نوشت
زندگی الکترونیکی خوب یا بد؟
خطرات زندگى الکترونیکى
مزایای الکترونیکی بودن
[همه عناوین(67)]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا